Вапіті
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 

Вапіті

Вапіті (Cervus elaphus canadensis), ссавець сімейства оленів; географічна раса благородного оленя . Ст поширене в Північній Америці. Близький до марала. Висота в плечах близько 150 см . У самців спину і боку світлі, сірувато-жовті, шия, живіт і ноги дуже темні, коричнево-чорні. В підстави хвоста широке ясно-жовте поле, що заходить на круп. Роги великі, з 6—7 відростками, розташованими в одній плоскості; найбільших розмірів досягає 4-й відросток, в місці отхожденія якого ствол утворює різкий вигин назад. Важать роги до 16 кг . Полюють на Ст ради м'яса. В результаті хижацького винищування область поширення Ст і їх чисельність скоротилися.

загрузка...