Щиголь
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 
 
щ-щуч
 

Щиголь

Щиголь (Carduelis carduelis), птиця сімейства в'юркових загону гороб'ячих. Довжина тіла 12 див. Крила чорні з жовтою смугою, тім'я чорне або сіре, довкола дзьоба червоне кільце. Поширений в Європі, Західній Азії і Північно-західній Африці; у СРСР від західних кордонів к В. до Єнісею. Населяє листяні гаї, вирубки, сади. Гнізда на кущах або деревах. У кладці 4—6 яєць. Насиджує лише самка, 12—13 діб. Харчується Щ. насінням, в частковості — кінського щавлю, реп'яха, чортополоха і інших бур'янів; пташенят вигодовує комахами. Щ. часто містять в клітці.

загрузка...

До ст. Щиголь.