Ревуни
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 

Ревуни

Ревуни (Alonutta), рід широконосих мавп сімейства цепкохвостих. Довжина тіла 40—70 см , хвоста 50—75 см , важать 6—8 кг Хвіст хапальний, на нижній його поверхні в кінця є оголена ділянка шкіри, покрита папілярними гребінцями. Шерсть довга, варіює по забарвленню. Обличчя і вуха оголені. Сильно розвинені горлові мішки, що грають роль резонаторів. 5 видів; мешкають в дощових і гірських лісах Центральної і Південної Америки. Найбільш відомі рудий Р. (A. seniculus) з Венесуели і Гвіани і Р. з мантією (А. villosa) з Мексики і північних областей Південної Америки. Мешкають на деревах, утворюючи родинні групи по 15—18 особин. Харчуються листям, нирками, плодами. Народжують 1 дитинчати, якого мати годує до 18—24 мес , зрілості досягають в 3—4 роки.

загрузка...