Павукоподібні мавпи
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 

Павукоподібні мавпи

Павукоподібні мавпи (Atelinae), підродина широконосих мавп сімейства цепкохвостих. Важать 4—10 кг; довжина тіла 34—65 см; довжина хвоста 55—90 см, оголена ділянка на нижній стороні його кінчика покрита шкірними гребінцями. Передні кінцівки довше задніх, в деяких майже дорівнюють їм; великий палець кисті відсутній або зредукований (є лише у шерстистих мавп); великий палець стопи розвинений. Шерсть довга різного забарвлення. 3 роди: павукоподібні мавпи, або коати (Ateles), з 4 видами; мірики, або брахителеси (Brachyteles), з 1 видом; шерстисті мавпи (Lagothrix) з 2 видами. Поширені в лісах Центральної і Південної Америки; живуть на деревах, пересуваються способом полубрахиациі, підвішуючись на передніх кінцівках і хвості. Тримаються родинними групами або стадами до 100 особин. Харчуються плодами, горіхами, комахами, яйцями птиць.

загрузка...