Моєвка
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 

Моєвка

Моєвка, звичайна моєвка, трипала чайка (Rissa tridactyla), птиця сімейства чайок. Довжина тіла близько 40 см, важить близько 400 р. Спина і крила зверху голубувато-сірі, махові — чорні, з білими плямами у вершин; останнє оперення біле. Поширена в північних частинах Атлантичного і Тихого океанів, а також в Північному Льодовитому океані. Гніздиться на скелях морського побережжя і островів колоніями (до декількох десятків тисяч пар). Разом з кайрами М. утворюють основне населення пташиних базарів . Гніздо з трави і мула будують на уступах скель. У кладці 2—3 яйця. Насиджують обидва батька близько 25 діб. Пташенята оперяються і починають літати в місячному віці. Поза сезоном розмноження М. широко кочують по морях; харчуються дрібними рибами і безхребетними, крих захоплюють з поверхні води. На Командорських і Алеутських островах гніздиться червононога М. (R. brevirostris).

загрузка...

Моєвка з пташенятами.