Ланолін
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 

Ланолін

Ланолін (від латів.(латинський) lana — шерсть і oleum — масло), шерстяний віск, тваринний віск, що отримується при промиванні шерсти овець; в'язка буро-жовта маса. Відрізняється від ін. воску високим вмістом стерінов (зокрема, холестерину). Л. добре всмоктується в шкіру і володіє пом'якшувальною дією; широко застосовується у складі різних косметичних засобів — кремів і т. п., в медицині використовується як основа для різних мазей, а також для пом'якшення шкіри (у суміші з рівною кількістю вазеліну).

загрузка...