Жако
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 

Жако

Жако, сіра папуга (Psittacus erithacus), птиця загону папуг. Довжина тіла близько 30 см . Оперення тіла сіре, хвіст — яскраво-червоний. Поширений в лісах екваторіальної Африки. Гніздиться в дуплах високих дерев, відкладаючи зазвичай 2 білих яйця. Поза періодом розмноження Ж. об'єднуються у великі зграї. Їжа — плоди і насіння. Годуючись на рисових і кукурудзяних полях, зграї Ж. завдають великого збитку посівам. Же. здібний до звуконаслідування (повторює слова і фрази); часто міститься в неволі як кімнатна птиця (відомі випадки, коли Ж. жив в неволі понад 70 років).

загрузка...

Мал. до ст. Жако.