Снігова коза
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 

Снігова коза

Снігова коза (Oreamnos americanus), парнокопитна тварина сімейства полорогих. Довжина тіла близько 150 см, хвоста 15—20 см, важить 75—140 кг Шерсть густа, довга, біла. Статурою С. до. нагадує домашню козу. Роги у самців і самок довжиною 20—30 см, округлі в поперечному перетині. С. до. Зустрічається на заході Північної Америки. Типова гірська тварина, мешкає у важкодоступних місцях, вище верхньою кордони лісу. Харчується травами і лишайниками. Тримається невеликими групами. Спаровування в листопаді — грудні. У травні — червні самка народжує козеняти, інколи два. Майже усюди С. до. нечисленна. Знаходиться під охороною.

загрузка...

  Літ.: Життя тварин, т. 6, М., 1971.