Нанду
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 

Нанду

Нанду, американські страуси (Rheiformes), загін безкілевих птиць. Ноги трипалі. Крила розвинені, але непридатні для польоту; лише під час швидкого бігу Н., витягнувши шию горизонтально, піднімають одне крило як вітрило. На вершині крил по роговому вирощуванню, мабуть, використовуваному самцями при бійках в шлюбний період. Дзьоб широкий, сплюснутий. 2 види. Звичайний Н. (Rhea americana) висота до 170 см ; важить до 25 і більш за кг ; оперення буре, інколи майже біле. Поширений в пампе і саванах на сході Юж. Америки (між 10° і 40° ю. ш.(південна широта)). Полігами; 3—8 самок відкладають 13—30 і більш за яйця в гніздо, побудоване самцем, який насиджує (35—40 діб) яйця і охороняє їх. Дрібніший і темніше забарвлений дарвінов Н. (Pterocnemia pennata) населяє гірські степи Анд від Перу ка Патагонії. Харчуються листям, втечами, насінням, дрібним хребетним і комахами. Чисельність Н. помітно знизилася із-за посиленого полювання. У СРСР Н. акліматизований в Аськанія-Нова .

загрузка...

Звичайний нанду.