Водосвинка
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 

Водосвинка

Водосвинка, капібара (Hydrochoerus hydrochaeris), ссавець сімейства водосвинок загону гризунів; єдиний вигляд сімейства; найкрупніший сучасний гризун (довжина тіла більше 1 м-код , висота 50 см , важить до 50 кг ). Тіло масивне, покрите грубою рідкою шерстю ясно-бурого кольору. Кінцівки досить довгі, з широкими копитоподібними кігтями. Голова витягнута, спереду тупа. Хвоста немає. Ст мешкає по берегах річок і озер в тропічних лісах Центральної і Південної Америки (від Бразилії ка Панами). Живе групами. Добре плаває і упірнає. Харчується прибережною і водною рослинністю. Місцями шкодить плантаціям. Раз на рік самка приносить 5—6 дитинчат. Ст служить предметом полювання (використовуються м'ясо і шкіра).

загрузка...

Малюнок до ст. Водосвинка.