Багатозубі білозубки
 
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ъ ы ь э ю я
 

Багатозубі білозубки

Багатозубі білозубки (Suncus), рід ссавців сімейства землерийок загону насекомоядних. Довжина тіла 3—15 см, хвоста — 2,5—10 див. Представник роду — мала білозубка (S. etruscus) — найменший ссавець. Близько 20 видів. Поширені в Африці, Південній Європі, Південній Азії на Ст ка Філіппін і Нової Гвінеї. Окремі види мешкають на лугах і в заболочених місцях, інколи селяться в спорудах людини. Харчуються головним образом комахами, незрідка м'ясом, хлібом. Активні вночі. Розмножуються круглий рік. У посліді 2—5 дитинчат.

загрузка...

Мала білозубка.